Bertha Ruesink


Hallo, mijn naam is Bertha Ruesink en ik ben geboren en opgegroeid in het buitengebied van Vorden. Daar liggen ook de wortels van mijn liefde voor de natuur. Graag struin ik door de bossen of langs een sloot, altijd genietend van het wonderlijke schouwspel die de tocht me biedt.
Al weer 40 jaar woon ik samen met mijn man in het Gelderse Hengelo. Hier zijn onze kinderen opgegroeid en ook weer uitgevlogen. Ondertussen prijs ik me gelukkig met vier lieve kleinkinderen.

Mijn interesse in tekenen begon in 1995, toen ik in contact kwam met An Wingelaar uit Leersum. Zij maakte prachtige mandala’s en het duurde niet lang of ik zat bij haar aan de tekentafel. Hier ontdekte ik dat een tekening meer is dan alleen een kunstwerk, dat het ook wat te vertellen heeft over mezelf. Mijn interesse in de tekentaal was geboren. Het boeide mij uitermate wat je in een tekening kon leggen én wat je er weer uit kon halen.
Om me hierin verder te verdiepen ben ik de Opleiding Genezend Tekenen bij Lisa Borstlap in Zutphen gaan volgen. Vijf boeiende jaren en twee diploma’s waren het resultaat.

Mijn kunstwerken/tekeningen hebben nu een andere betekenis gekregen, door de verdieping en het herkennen van de tekentaal zijn ze voor mij waardevoller geworden. Het verrast me telkens weer hoe het onbewuste een rol meespeelt met wat ik bewust wil creëren.

Ik vind het fijn om mijn interesse en kennis te delen met anderen, om ze te laten genieten van hun eigen creatieve ontwikkeling en/of van de meerwaarde die de tekentaal biedt aan een tekening/kunstwerk.
Dit doe ik door verschillende cursussen en workshops voor volwassenen en kinderen te geven in mijn atelier. Ook een workshop op locatie behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast exposeer ik af en toe op verschillende locaties

Copyright © Dandelion by Pexeto